DETOKS SELAMAT BERSAMA BARDOX

20 Sebab Perlu Detoks Secara Rutin

Walaupun detoksifikasi  adalah subjek kontroversi, terdapat bukti yang menyokong menyahtoksikkan tubuh dengan kerap makan  buah-buahan, sayur-sayuran, herba, dan air. Makanan dan herba tertentu memang mempunyai sifat detoksifikasi. Terdapat  banyak sebab mengapa perlu menyahtoksikkan  tubuh anda secara rutin.

1. Membersihkan Saluran Penghadaman

Setelah sekian lama anda penuhkan saluran penghadaman dengan pelbagai makanan,  sisa ini perlu dihapuskan agar sistem pencernaan boleh  berfungsi dengan baik.

2. Mengurangkan Kesakitan

Sedikit faedah yang diketahui detoksifikasi  tubuh adalah ia boleh mengurangkan kesakitan dalam badan anda dengan mengurangkan jumlah asid laktik yang terbina di otot anda.

3. Mengurangkan keradangan

Banyak gejala artritis dan keadaan kronik lain dikurangkan dengan menyahtoksikkan badan anda. Pengganti sajian  yang berkaitan dengan program detoksifikasi yang baik juga bertindak sebagai anti-radang.

4. Meningkatkan Sistem Imun

Vitamin dan mineral yang anda ambil semasa proses detoksifikasi membantu meningkatkan tindak balas imun dan membersihkan sistem limfa.

BARDOX DETOX bar helps in body detoxify your body

5. Melambatkan Penuaan

Detoksifikasi sihat yang baik diketahui memperlahankan proses penuaan dengan melambatkan proses kadar kerosakan selular.

6. Mengurangkan Bau Badan

Selepas berjaya membuang toksin dalam tubuh, terdapat pengurangan bau badan secara keseluruhan, terutamanya jika anda berpuasa.

7. Mengurangkan Nafas Berbau

Pengurangan  toksin akan menyelesaikan masalah  nafas berbau dan kerosakan gigi.

8. Memperbaiki Kulit dan Rambut anda

Mengamalkan rutin detoksifikasi dengan vitamin dan mineral menjadikan kulit dan rambut anda kelihatan lebih sihat.

9. Menyaktoksikkan Logam daripada Tubuh

Banyak herba yang anda gunakan untuk menyahtoksikkan tubuh daripada logam berat seperti merkuri dan plumbum.

10. Menyingkirkan Toksin

Salah satu faedah utama detoksifikasi  ialah menyingkirkan toksin dalam badan anda.

11. Memerangi Penyakit Kronik

Detoksifikasi yang sihat kaya dengan antioksidan membantu anda untuk memerangi penyakit kronik.

12. Kurangkan Berat

Detoksifikasi yang sihat akan menghilangkan berat badan yang berlebihan. Bantuan pengganti sajian, vitamin, mineral, buah-buahan, dan sayur-sayuran menjadikannya lebih mudah untuk menjaga berat badan.

13. Meningkatkan Tenaga

Apabila tubuh bebas toksin, ia mempunyai lebih banyak tenaga dan  memproses  makanan dengan lebih baik.

14. Tidur Lebih Berkualiti

Apabila mempunyai lebih banyak tenaga pada siang hari, anda akan tidur lebih baik pada waktu malam.

15. Tubuh dalam Keadaan Optimum

Penyahtoksikkan  tubuh secara rutin akan menjadikan kesihatan anda berada dalam keadaan optimum.

16. Menyahtoksin Hati

Kebanyakan suplemen mahupun vitamin  yang mengandungi mineral akan membantu hati, yang merupakan organ utama dalam menyahtoksikkan  darah.

17. Meningkatkan keupayaan Berfikir

Apabila detoksifikasi dilakukan secara rutin dan baik, kesihatan akan menjadi lebih berkualiti. Apabila tubuh sihat, anda akan lebih fokus dan berfikir lebih baik.

18. Tubuh Menyerap Vitamin Lebih Baik

Toksin kimia menyekat keupayaan badan untuk menyerap nutrien. Detoksifikasi menghalang toksin untuk melembapkan proses.

19. Alkohol & Ubat-ubatan

Apabila tubuh berada dalam tahap yang baik, ia akan mampu memproses alkohol dan ubat-ubatan dengan lebih baik.

20. Mengembalikan keseimbangan tubuh

Detoksifikasi secara rutin akan meningkatkan keseimbangan vitamin, mineral dan metabolisme tubuh anda secara keseluruhan.

bardox nutri bar is one of the effective water detox recipe

BARDOX, agen untuk capai Visi sihat!

BARDOX NUTRI DETOX BAR adalah bar pengganti sajian yang mengandungi bahan-bahan semula jadi yang selamat untuk tubuh.  Ia juga boleh diambil bersama minuman pagi kegemaran anda seperti kopi mahupun koko panas.  Satu bar yang kecil itu boleh menyebabkan rasa kenyang selepas 20 minit kerana terdapat pes kurma, beras coklat, oat, badam dan pelbagai buah-buahan yang menjadikan BARDOX NUTRI DETOX BAR ini sedap untuk dimakan.

Ia bukanlah janji manis yang mahu mempermainkan impian anda.  Ia adalah kenyataan yang terbukti ramai bermanfaat selepas mengamalkan secara rutin BARDOX NUTRI DETOX BAR ini.  Lima kebaikan yang terkandung di dalam bar ini ialah untuk kecantikan, pelansingan, penjagaan kesihatan, detoksifikasi dan pengganti  sajian.

BARDOX diformulasikan dari New Zealand dengan kajian teliti serta bahan-bahan terpilih yang bukan sahaja baik untuk pelansingan malahan untuk kesihatan.

Di dalam BARDOX NUTRI DETOX BAR ini terkandung :

• Kacang ginjal putih

• Pes kurma

• Inulin

• Kismis

• Madu

• Kranberi

• Aloe Vera

• Kranberi  kering

• Bertih beras

• Bertis beras coklat

• Mil oat

• Minyak sayuran

• Serat epal

• Bijian Chia

Oleh itu, BARDOX NUTRI DETOX BAR menyatukan semua bahan-bahan semula jadi di atas untuk membantu mereka yang sering mahu mengejar masa.  Bar ini juga sesuai untuk pesakit yang mempunyai penyakit tiga serangkai iaitu darah tinggi, kecing manis dan jantung.  20 gram bar ini boleh membantu mengatasi kelesuan, jerawat, kulit kusam, penyakit kebimbangan, sukar tidur, sembelit, masalah pencernaan dan nafas berbau.

NUTRI DETOX BAR ini mempunyai agen yang mudah mengembang dan boleh menyebabkan perut mudah terasa kenyang .  Ia juga mempunyai potensi  untuk menjaga kesihatan gastrousus dengan baik.  Kajian secara klinikal juga membuktikan bar ini boleh mengenyangkan selepas 20 minit pengambilan bersama minuman kegemaran anda setiap pagi.

Anda perlukan kehidupan yang sihat – KENAPA?

1. Panjang umur

Siapa yang tidak mahu dikurniakan dengan umur yang panjang dengan kualiti kesihatan yang baik. Anda perlu menjaga pemakanan yang baik, amalkan gaya hidup yang sihat dan rajin bersenam. Apabila usia meningkat, pasti akan terdedah dengan banyak masalah kesihatan kerana imun tubuh semakin lemah.  

Pilih suplemen dan pengganti sajian yang selamat dan bersesuaian sebagai agen untuk mencapai visi sihat. Tubuh yang sihat dan bebas daripada toksin yang mengundang penyakit akan membuat anda boleh menikmati kehidupan yang berkualiti dan bahagia.


2. Lebih bahagia

Dengan mengurangkan tekanan dan kebimbangan, mood anda akan bertambah baik.  Anda akan menikmati kehidupan yang bebas tekanan, stres dan kemurungan.  Menjadi sihat dari dalam dan kelihatan menakjubkan dari luar pasti akan meningkatkan keadaan emosi dan anda akan mula melihat perkara-perkara dari sisi yang lebih cerah. Berasa hebat tentang diri anda dari dalam dan luar adalah kunci untuk menjalani kehidupan yang lebih banyak, gembira dan yakin.

Pemakanan yang sihat, bersenam, meditasi, yoga adalah semua perkara yang luar biasa yang boleh anda sertakan dalam kehidupan seharian untuk mula melihat hasil dalam sikap anda terhadap dunia luar dan membawa getaran yang lebih optimis dan positif di sekeliling diri anda. Ambil suplemen dan pengganti sajian yang terbaik untuk meyingkirkan toksin berlebihan yang boleh mengundang penyakit berbahaya. 


3. Keyakinan diri

Apabila mula berasa baik tentang tubuh, anda menjadi orang yang lebih yakin setiap kali melihat diri di cermin. Mengekalkan badan yang sihat dan cergas benar-benar boleh meningkatkan  keyakinan.  Itulah kelebihan mempunyai kesihatan yang baik.


4. Inspirasi

Apabila anda mula berasa hebat tentang diri dan badan, pasti boleh memotivasikan orang lain di sekeliling anda untuk melakukan perkara yang sama. Rakan-rakan dan keluarga anda akan mula mendapatkan nasihat dan bertanya kepada anda bagaimana anda telah berjaya mengekalkan gaya hidup yang sihat. Apabila anda begitu penuh dengan kehidupan, keseronokan dan keyakinan, orang lain akan melihat anda sebagai model peranan mereka dan akan menjadi inspirasi untuk menjaga diri mereka juga.  Jangan lupa selitkan kebaikan BARDOX NUTRI DETOX BAR sebagai rahsia kesihatan dan penampilan anda.


5. Awet muda

 Diet pemakanan yang berjadual dan teratur, senaman yang cukup dan tidur adalah faktor utama dalam mengekalkan kehidupan yang seimbang. Berhenti mengambil makanan ringan atau segera yang tidak bermanfaat untuk tubuh.  Itulah sebabnya anda perlu mempunyai tabiat harian yang sihat jika ingin mengekalkan badan yang cergas, mempunyai penampilan yang lebih muda, rambut yang lebih lembut dan bersinar dan kulit yang bercahaya!

natural daily detox by bardox nutri bar

Bagaimana menikmati BARDOX NUTRI DETOX BAR?

• Gigit bar sedikit demi sedikit bersama minuman kegemaran anda semasa sarapan pagi.

• Mula berasa kenyang selepas 20 minit.

• Kenyang dan bertenaga selepas pengambilan akan bertahan selama 7 hingga 12 jam.

• Benarkan proses detoksifikasi untuk berlaku.

Untuk keberkesanan produk, minum sekurang-kurangnya 3 liter air putih setiap hari supaya proses pembersihan toksin dan detoksifikasi berjalan lancar.  Detoksifikasi penting supaya tubuh tiada halangan untuk menyerap nutrien daripada bar yang bermanfaat untuk tubuh.  Sekiranya tubuh dipenuhi dengan toksin, penyerapan bahan-bahan penting tidak boleh dimanfaatkan oleh badan.

Selain daripada itu, elak makanan yang berminyak dan tinggi kalori serta  gantikan sarapan pagi anda setiap hari dengan BARDOX NUTRI DETOX BAR .  Bar ini tidak mengandungi gula berlebihan malahan ia berserat tinggi, kaya dengan vitamin dan boleh mengenyangkan biarpun hanya makan 72 kcal bar bersama minuman anda. Ia akan menjadikan permulaan hari anda lebih bertenaga dan cerdas.

***